Malzeme:
1 litre light süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak su
3 damla limon suyu
Yapılışı:
Derin bir tencerede süt, 1 yemek kaşığı unu ve 1 su bardağı şekeri karıştırıyoruz.Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Tatlının şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye katıyoruz.Şekerli karışımı 10-15 dakika koyulaşana kadar kaynatıyoruz.Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekliyoruz.Tuzsuz etimekleri borcama yerleştirip, üzerine şerbetini döküyoruz.Şerbet çekildikten sonra önceden hazırladığımız muhallebiyi ekliyoruz.Tatlı, oda sıcaklığına geldikten sonra mevsim meyveleriyle süslüyoruz
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder