MALZEMELER
Yarım kilo un
3 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Tutm tuz
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Kase nişasta
İçine :
Yarım kilo ceviz
Üzerine :
1 Paket margarin
Şerbeti için :
7 Su bardağı tozşeker
8 Su bardağı su
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın. Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın. Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Daha sonra hamurdan 30 parça koparın. Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın. Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin. Yufkayı oklavaya sarın. Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin. Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin. Hamurlar bitene kadar bu işlenleri uygulayın. Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin. 1 Paket margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek dökün.AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder