AŞURE


Malzemeler:
1,5 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kurufasulye
Yarım su bardağı kuru üzüm
10-15 adet kuru kayısı
3-4 adet kuru incir
2 su bardağı şeker
1 portakal yada limon kabuğu rendesi
tuz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
Tarçın

Yapılışı:
1.Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
2.Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın.
3.Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısıları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın.
4.Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularını süzüp aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin. (piştikten 1 saat sonra katılaştığı için gayet sulu yapın)
5.Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ve rendelenmiş narenciyenin kabuğunu ilave edin. Şekerin miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
6.Altını kapatın. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ilave edebilirler)
7.Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır. Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri