Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vaniya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı toz kremşanti
Hazırlanışı
Kek için tüm malzemeler sırasıyla çırpıldıktan sonra yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Ilık suyun içinde nescafe ve şeker karıştırılıp bir kenara alınır.
Kek fırından çıktıktan yaklaşık 5 dk. sonra ( kekin yoğun sıcağı gitmiş olması lazım) bu karışım kekin üzerine dökülür.
Kek soğuyuncaya kadar da muhallebisi hazırlanır. Süt un ve şeker karıştırılarak muhallebi yapılır.
Daha sonra içine kremşanti koyularak mikserle 2-3 dk. çırpılır. Kekin üzeri bu muhallebi ile kapatılır.
Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğuduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder