MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kutu labne (200 gr.)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartmatozu
1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki tereyağ ,sıvıyağ,labne ve şekeri iyice çırpın.Yumurtaları katıp yine çırpın.Un ve kabartmatozunu eleyerek karışıma ilave edin.Rendelediğiniz limon kabuğunu katın ve yine çırpın.
Bir güzel çırptığınız karışımınızı yağlanmış kek kalıbına dökün 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.İçine bıçak batırdığınızda kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir.Pişen keki fırından alıp 15 dakika soğutup kalıptan çıkarın afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder