Malzemeler:
4 bardak süt
1,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için
1 paket orman meyveli kremşanti
1,5 çay bardağı süt
Hindistancevizi (tepsiye serpmek için)
Yapılışı:
Muhallebi malzemesi margarin hariç sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca margarin eklenir ve ocak kapatılır. Blendırla 1-2 dk çekilir. Dikdörtgen yada kare fırın tepsisine bol hindistancevizi serpilir. Muhallebi tepsinin ortasına dökülerek yayılması sağlanır. 1 saat kadar soğumaya bırakıp kremşantisini hazırladıktan sonra soğumuş olan muhallebinin üzerine sürülür. 1 gece buzdolabında yada soğuk biryerde bekletilir. 4 er parmak enliliğinde şeritler kesilir. Tam ortadan yatak olarak tekrar kesilir. Dilimler rulo haline getirilerek servis edilir. (1 tepsiden 10 rulo elde edilmektedir.)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder