Malzemeler:
1 kg havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Arasına dizmek için pötibör bisküvi
Yapılışı:
1. Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
2. Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
3. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın.
4. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder