Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 su bardağı un yetmezse ilave yapabilirsiniz.
Yarım çay bardağı nişasta
Arasına sürmek için;
Çokokrem
Yapılışı:
Bir kabın içerisine tüm malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra hamuru iki parçaya ayırıyoruz. Hamurumuzun yarısını açıp çay bardağı ile kesiyoruz. Çene kısmı için yanlardan parmaklarımızla içe doğru itiyoruz. Tekrar hafif üstten bastırıp düzeltiyoruz. Arkası düz olan bir çay kaşığı ile göz için batırıp ileri geri oynatarak hafif açılmasını sağlıyoruz. Burun içinde yine kaşığın arkasını hafif batırıyoruz. Kaşığın ucuylada ağız kısmını oyuyoruz. Ayırdığımız diğer hamuruda aynı şekilde açıp çay bardağı ile kestikten sonra çene kısımlarından bastırıp aynı şekli veriyoruz fakat kurabiyenin alt kısmı olacağı için ağız ve göz yapmıyoruz. (Her iki kurabiyede aynı sayıda olacak) Yağlanmış fırın tepsimize kurabiyelerimizi yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 175 C fırınımızda üzerleri fazla kızarmadan çıkartıyoruz. Kurabiyelerimiz ılıyınca düz olan kurabiyeleri alıp üzerine bıçakla nutellamız dan sürüyoruz üzerine baş kısmını kapatıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder