Malzemeler (dikdörtgen borcam için)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı buğday unu
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Piştikten sonra;
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
Krema için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 poşet krem şanti
yarım çay bardağı süt
Yapılışı
Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra sırasıyla sıvıyağ, pirinç unu, un, kabartmatozu ve vanilya eklenir.
Yağlanmış tepsiye dökülen hamur, 170 c de ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
Ilıklaşan kekin üzerine 1 su bardağı şekerli soğuk süt dökülür.
Üzerine; 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı sütle çırpılır. Pürüzsüz kıvama gelince 2 su bardağı daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirilir.
Ocaktan alınan kremaya, 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt eklenerek yüksek devirde mikserle çırpılır.
Krema soğuyan kekin üzerine sürülür.üzeri streç filmle örtülen tepsi 2-3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder