Malzemeler:
1 lt süt
8-9 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Sos için malzeme:
1 kase böğürtlen(dondurulmuş)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tepeleme pirinç unu
Yapılışı:
Ortaboy bir tencerede süt - irmik - vanilya ve şekeri muhallebi gibi karıştırarak pişirin. (irmik çok ince ise fazla kullanın) Koyulaşınca ocaktan alın. Margarini tencereye ilave edin eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Tek kişilik kalıpları yada uygun kaselerin içini ıslatın tatlıyı içlerine paylaştırın. Buzdolabına koyun.
Sosun hazırlanması
Küçük bir sos tenceresinde böğürtlen - pudra şekeri - pirinç unu ve limon suyunu karıştırın. Yüksek ısıda 2-3 dakika pişirin. El blenderinden geçirin. Buzdolabından çıkardığınız tatlıları servis tabağına koyun üstüne böğürtlenli sos dökerek servis edin.
Not: sos için mevsimine göre meyve kullanabilirsiniz. çilek - vişne -böğürtlen vs.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder