ÇÖREKOTLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
5 su bardağı un
250 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı çörekotu
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)

Yapılışı:
Önce oda sıcaklığında un, kabartma tozu ve çörekotu hariç tüm malzemeleri elinizle yoğurun.
Unu ve kabartma tozunu karıştırdığınız malzemelerin içine eleyin. İyice yoğurduktan sonra çörekotunu ilave edin. Hamurdan büyük parçalar alarak temiz tezgahınız üzerinde avucunuz içiyle bastırarak düzleştirin. istediğiniz kalıplarla şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve 180 derecelik ısınmış fırında pişirin. Tepside soğumalarını bekleyin.
Kurabiyelerinizi saklama kabında 2-3 hafta aynı tazelikte saklayabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri