Malzemeler:
1 kg patates
6-7 adet havuç
2-3 diş sarımsak
5-6 adet kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
Mayonez
Yoğurt
Tuz
Yapılışı:
Patatesler iyice haşlanır. Ezilip tuzunu attıktan sonra hafif yoğurulur. Biraz yoğurt ve mayonez eklenir tekrar yoğurulur. Kıyılmış maydanoz ve küçük doğranmış kornişon rendelenmiş sarımsak eklenerek iyice karıştırılır. Streçfilm serdiğimiz bir tepsi yada kalıba yarısı yayılır. Havuçları rendenin büyük tarafıyla rendeleyip biraz sıvıyağ ekleyip tavada hafif sotelenir. Tuzunu atıp patatesin üzerine yayılır. Kalan patatesle üstü tamamen kapatıldıktan sonra buzdolabında dinlendirilir. (1 gece öncedende yapılabilir) Servis etmeden ters çevirilerek streçfilm çıkarılır. Mayoneze çeyrek limon sıkıp karıştırıldıktan sonra üzerine sürülür. Yağda pul biber yakıp gezdirilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder