FINDIKLI AY KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
200 gr margarin
Yarım çay bardağı çekilmiş toz fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı damla çikolata
Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı:
Öncelikle fındıklarmızı robotto çekip toz haline getirelim. Bir kabın içerisine oda ısısında margarinimizi, pudra şekerimizi, kabartma tozunu, fındık tozu ve unu koyup elimizle yoğuralım. Hamurumuzu tezgah üzerine alıp yaklaşık 10 dakika kadar dahayoğurduktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakalım.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım, yuvarlak hamuru elimizle 5 cm uzunluğunda oval hale getirip yarım ay şeklini verelim.Yağladığımız fırın tepsisine hamurlarımızı dizip üzerilerine damla çikolatalardan koyalım. Önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda 15 dakika kadar üzerileri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyelerimizi soğuduktan sonra isterseniz çikolata veya sosa batırarak ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri