KIYMALI PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
4 bardak ılık su
aldığı kadar un
tuz
aralarını yağlamak için 1 çay bardağı sıvı 1 çay bardağın erimiş tereyağ
İç malzemeler
250 gr kıyma
3 adet orta boy haşlanmış patates
2 adet orta boy soğan
2 kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber
Yapılışı:
Yoğurma kabının içerisine ılık su konur, tuz ilave edilir ve yavaş yavaş un eklenerek ymuşak bir hamur yapılır. 1-1,5 saat dinlemeye bırakılır.
Diğer taraftan soğanlar yemeklik doğranır ve iki kaşık yağ kavrulur. Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Haşlanmış patatesler ve baharatı eklenerek ateşten indirilir. Soğumaya bırakılır.
Dinlenmiş hamur 6 bezeye bölünür. Bir beze servis tabağı genişliğinde açılır ve sıvıyağlı karışım yağlanır. Diğer bir beze daha servis tabağı genişliğinde açılır ve yağlanarak beklemeye bırakılır. İlk önce yağladığımız beze uygun bir yere alınarak kenar taraflarından çekilerek açılabilidiği kadar açılır. Kenar kısımları boyunca iç malzemelesi konur ve kıvrılarak içe doğru çektirerek rulo yapılır ve orta kısıma gelene sarılır . Hamur ortada yırtılır ve simit şeklinde olur. Bir taraftan kesilerek kol böreği şeklinde tepsiye döşenir. Bir beze daha açılarak yağlanır ve beklemeye bırakılır. Diğer bekleyen yağlı beze alınarak açtırılır. (bezelerin yağlı olarak beklemesi açılmasını kolaylaştırır)Bütün bezelere de aynı işlemler uygulanır ve üzerine oda sıcaklılığında tereyağ sürülür. 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Serilerek servis yapılır. (Böreği akşamdan yapıp üzerini yağlayarak ertesi gün pişirebilirsiniz.)
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder