ISPANAKLI TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kadar yumuşak tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta (akı hamuruna sarısı üzeri için)
2-3 diş sarımsak rendesi
1 çay bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
tuz

Hazırlanışı:
Ispnağın sadece yaprakları hafifçe haşlanıp(kaynar sudan geçirilip), mutfak robotunda püre yapılır. Bir miktar un büyük bir kaseye konulur, ortası açılıp diğer malzemeler eklenir, azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Şekil verilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, orta ısıda pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri