Malzemeler :
1 Bardak süt
3 Yumurta
Yarım Çay bardağından fazla sıvıyağ
4 Yufka
2 Soğan
300 Gram kıyma
500 Gram ıspanak
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı :
Süt,2 yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak sütlü harç hazırlanır.Soğan yemeklik doğranıp,kıyma eklenerek kavrulur.Haşlayıp suyunu süzdüğümüz ıspanak,kıymalı karışıma eklenir.Tuz,karabiber ve kırmızı biber katılarak soğumaya bırakılır.Yufkaların herbiri altı parçaya bölünür.Önce sütlü karışımdan sürülür..Üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyulup,sarılarak gül şekli verilir.Yağlanan tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpilerek 200 derecede pişirilir.Sonrada afiyetle yenir :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder