Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
yarım veya bir su bardağı hindistan cevizi
2-2,5 su bardağı un
yarım veya bir su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Kek kalıbınızı yağlayın. Yumurtaları mikserle çırpın. toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
devamlı çırparak sırasıyla sıvıyağı, sütü, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu ekleyin. un az geldiyse azar azar ilave edin. Fırını 175C'ye getirin. Damla çikolataları iyice unlayarak karışıma ekleyin. en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda çok az karıştırın. kalıba döküp ısınmış fırında içi pişene kadar -yaklaşık 40-45 dakika- pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder