Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardagı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
çikolata sosu için:
2.5 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Öncelikle çikolata sosu için olan malzemelerimizi sürekli karıştırıyoruz ve yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıp ıslatmış olduğumuz kalıbımıza döküyoruz.daha sonra tavuk göğsu tatlımız için olan malzemelerimizi sürekli çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz.(çırpıcı ile yaparsak unun topaklanmasını önlemiş oluruz) blandırlada çekersek akışkan olur, muhallebimiz kayndaktan ve yoğunlaştıktan sonra,çikolata sosu döktüğümüz kalıbımıza döküyoruz.ılındıktan sonra dolaba koyuyoruz ve 1 gece bekletiyoruz.ters çevirip, dilimleyip servis yapıyoruz AFİYET OLSUN
yoğunlaşması yerine kaynaması yazsaydınız tatlım daha güzel olabilirdi ama yinede sağolun
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil