TAVA BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler :

3 yufka
1 yumurta

Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lor peyniri veya beyaz peynir
Tavayı yağlamak ve böreğin üzerini yağlamak için 2 yk sıvı yağ
Tuz



Hazırlanışı :



28 cm lik teflon tavayı 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayın
Yufkanın 1 tanesini kenarları eşit şekilde dışarda kalıcak şekilde seriyoruz.Dışarda kalan kısımlarını en son üzerine kapatacağız.
Ayrı bir kapta yumurta,yağ,süt ve tuzu çırparak hazırlıyoruz.
Diğer 2 yufkanın her birini 3 veya 4 parçaya böldükten sonra sırasıyla tavaya önce yufka,sonra sos ve bir miktardan peynir serpiyoruz( sosu kaşıkla yufkaların her yerine eşit gelicek şekilde dökülmeli) ve bu işlemi elimizdeki yufkalar ve sos bitene kadar tekrarlıyoruz.
En son yufka parçasını yerleştirip,sosunu ve peynirinide serptikten sonra ilk serdiğimiz ve kenarları dışarda kalan yufkanın kenarlarıyla böreğin üzerini kapatıyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağla üzerini yağlıyoruz.
Kısık ateşte böreğin altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızarınca geniş bir tabağı tavanın üzerine kapatıp tavayı dikkatlice ters çeviriyoruz ve tekrar kızarmamış kısmını tavaya yerleştirip yine kısık ateşte kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri