CITIR SIMIT TARİFİ

Malzemeler 
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 cay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için

1 çorba kaşığı pekmez
1/2 su bardağı su
Bolca susam (2 paket kadar)

Yapılışı
Hamur kabına 2 su bardağı kadar un koyulur, oortası havuz gibi açılır. Tuz ve şeker unun üzerine serpilir. Yaşmaya havuzun ortasına koyularak, ılık sütün yarısı ile eritilir. Kalan süt, ılık su ve sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Hamurun kıvamı, yumuşak ama ele yapışmayacak hale gelene kadar azar azar un eklenerek yoğrulur 1 saat mayalanmaya bırakılır. Daha sonra limon büyüklüğünde parçalar kopartılarak ince uzun hale getirilen hamura simit şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 200 derece ısılı fırında 30 dk kadar pişirilir.

Not: Ben simitleri büyük tercih ettim, Ancak daha küçük yaparak sayısını arttırmak mümkün
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri