YEŞİL RÜYA TARİFİ


Malzemeler:
Keki için;

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ıspanak (hafif haşlanmış)
Yarım fincan su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Kreması için;
1 yumurta
2 su bardağı süt
5 kaşık şeker
1 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)
1 adet muz

Krema yapmakla uğraşmak istemeyenler alternatif olarak, dolgu kreması ve krem şantiyi ayrı ayrı hazırladıktan sonra ikisini karıştırıp yine içine bir tane muz ilave ederek de yapabilirler.

Yapılışı:
Kekin yapılışı;
Şeker ve yumurtayı bir tarafta yoğurt kıvamına gelene kadar çırpalım. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yumurtaya katalım. Yavaş yavaş karıştıralım.( Karıştırırken tahta kaşık kullanmaya özen gösterelim). Bir taraftan da blenderda çok ince çektiğimiz 1 fincan ıspanağı yarım fincan suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip yağlı kağıt serdiğiniz fırınınızın tepsisine döküp önceden ısıttığınız 200 derecede ki fırında pişirelim (fırınınızı kendi kullandığınız ayarda kullanabilirsiniz).

Kremanın yapılışı;
Krema için de yumurta, şeker, un ve nişastayı kısık ateşte bir tencereye koyup çırpma teliyle sütü yavaş yavaş karıştıralım. Krema piştikten sonra 1 paket vanilyayı ilave edip soğumaya bırakalım. Krem şantiyi ayrı bir yerde 1 çay bardağı sütle çırpıp soğuyan kremayla karıştırıp iyice çırpalım. Kremamızın içine arzuya göre 1 yada 2 muzu küp küp doğrayıp karıştıralım. Mevsimine göre çileklede yapabilirsiniz. Soğuyan kekimizi çay bardağıyla kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları ayrı bir yere alıp, kalan parçaları blenderda öğütüyoruz. hazırladığımız kremadan kestiğimiz parçaların üzerine 1 veya 2 kaşık koyarak öğüttüğümüz kek kırıntılarına buluyoruz. Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri