PATATES SARMASI TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
Yarım çay bardağı sirke
Aldığı kadar un
Tuz
İç harcı :
3 adet patates
1 kase kadar beyaz peynir
tuz, karabiber ve kırmızı biber
Üstüne :
Yumurta sarısı ve çörek otu.
Yapılışı :
Patatesi haşlayın ve püre haline getirin. Tuz ve baharatlarını ekleyip içine ezilmiş beyaz peyniri ekleyin.İsterseniz püreyi 1 tatlı kaşığı sıvı yağda çevirebilrsiniz. Böylelikle nişasta kokosu gider.
Bir kaba bütün malzemeleri sırası ile koyun ve kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hamuru ikiye bölün. Bir parçasını alın ve unsuz bir şekilde merdane ile açın. Hamurun bir kenarına patates püresini koyun ve rulo şeklinde sarın. Sonra dilimlenin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Diğer parçasına da aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder