Malzemeler:
kurabiye hamuru için;
3 yumurta
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 kaşık çokokrem
2 su bardağı mısır gevreği
Yapılışı:
Önce margarin, yumurta ve şeker yoğrulur. Sonra içine diğer malzemeler de katılarak bir hamur elde edilir. Küçük top şekli verilerek sıcak fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişirirlir. (Kurabiyelerin üzerlerinin beyaz kalması gerekiyor)
Ayrı bir yerde çokokrem ve sıvıyağ benmari usulüyle eritilir. Mısır gevrekleri de robotta çekilerek derince bir kaba alınır.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra önce çikolatalı karışıma sonra da mısır gevreğine bulanarak servis edilir.
RESİMLİ TATLI TARİFLERİMİZ İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder