Malzemeler:
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
vanilya
Ara krema için:
Not:
İsterseniz aşağıdaki krema ölçülerini azaltabilir ya da tam ölçü hazırlayıp kalan kremayı farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Yarım litre süt
7 çorba kaşığı un
1 yumurta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket labne peyniri
Sosu için:
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave ederek iyice çırpın. Sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. ( büyük boy dikdörtgen borcamda pişirin) Önceden ısıtılmış 175º C de pişirin. Sosu için şeker, kakao ve sütü karıştırın. Kek soğuyunca su bardağıyla yuvarlaklar kesin veya bıçakla karelere bölün ve her tarafını sosa bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.Bu arada kremayı hazırlayın. Tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın. Sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp labne peynirini ilave edin ve karıştırın.
Buzdolabında soğuttuğunuz sosa bulanmış keklerinizi bıçakla enlemesine ikiye bölün ve aralarına hazırladığınız kremayı sürün. Pastacıkları hindistan cevizine bulayıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
NOT: Kekini yarım ölçü hazırlayıp büyük borcam tepside pişirince kek fazla kabarmayıp, yüksekliği az oldu, bu şekilde daha iyi oldu gibi. Daha kalın bir kek isterseniz daha küçük bir fırın kabı kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder