Malzemeler
1 su bardağı kepekli un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
Büyükçe bir kasede kepekli un, kabartma tozu, yumurta, süt ve çok az tuzu bir çırpıcı yardımı çırpalım.
Akışkan bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edelim. Teflon bir tavayı önce biraz ısıtalım sonra sıvı yağ ile her tarafını yağlayalım. Tavamıza çok ince bir tabaka halinde çırptığımız unlu sütten dökelim ve tavanın tabanına tamamen yayılmasını sağlayalım. Ateşimiz kısık olmalı ve tahta spatula ile alt üst ederek her iki tarafınında pişmesini sağlayalım. Her pişen krep hamurlarına tereyağ sürüp üst üste koyalım ve soğumaması için üzerini örtelim. Pişirme işlemi bittiğinde Kreplerin iç malzemesini isteğimize göre koyup düzgün bir şekilde rulo yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder