Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 yumurta
1 corba kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi karbonat
alabildigi kadar un
üzeri icin:
1 yumurta sarisi, susam
Hazirlanisı:
Önce oda sicakliginda yumusatilmis margarini elinizle iyice yumusatin.Uzerine siviyag, yumurta ve yogurdu ekleyip iyice karistirin.Üzerine bir miktar un koyun.Unun üzerine karbonat, tuz, sekeri ve mahlebi ekleyip alabildigi kadar unla yumusak bir hamur yapin. Hamurdan parcalar kopartip, ikiye kivirtip bükün.Bu miktardan yaklasik iki tepsi cikiyor.Tepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin.170 derecede üzeri kizarana kadar pisirip ilik servis yapin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder