KAPALI PİDE TARİFİ


Hamuru: 
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Tuz
Un
İç malzemesi:
İsteğe bağlı peynir, kıyma, ıspanak, patates vs.

YAPILIŞI:
Mayayı ılık suda eritip tuzunu ilave ediyorsunuz. azar azar unuda katarak kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğuruyorsunuz. yarım saat dinlendiriyorsunuz. hamur kabarınca mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp uzun bir şekilde açıyorsunuz. hazırladığınız harçtan kenarlarda 1 santim boşluk kalacak şekilde içine yayıyorsunuz ve karşılıklı uçlarından tutup birleştirip kapatıyorsunuz. dilerseniz açık pide gibide yapabilirsiniz. kapattığınız pideleri ters çevirip yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye diziyorsunuz. üstüne yumurta sarısı sürüp 200C de üstü kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet Olsun...


RESİMLİ TATLI TARİFLERİMİZ İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri