LAZ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
5 adet yumurta
150 gr tereyağı
1 paket vanilya
bir tutam karabiber
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Hamuru hazırlamak için süt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozunu derince bir kaba alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelene dek un ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 14 eşit parçaya ayırın. Her birini baklava hamuru inceliğinde açın. Orta büyüklükte bir fırın tepsisine açtığınız yufkaların yarısını aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Muhallebiyi hazırlamak için tencerede yumurta ile sütü çırpın. Un, karabiber ve tereyağı ilave edip koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip şöyle bir karıştırın. Ilınmasını bekledikten sonra muhallebiyi tepsideki hamurların üzerine dökün. Kalan hamurları yine aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Bu esnada tencerede toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Ilındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet şeker olsun…
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder