Malzemeler :
1 paket kedidili bisküvi
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
200 gr labne
vanilya
Kedidilini ıslamak için
1 su bardağı ılık su yada süt
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı nescafe
5 küp şeker
Hazırlanışı:
kremayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp 200 gr labne peynirini ve vanilyayı içine atıp çırpıyoruz. sonra nescafeli suyu kasenin içinde hazrlayalm.ben küçük kare borcam kullandım,önce borcamın içini streç film ile kaplıyoruz.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan döküyoruz.Kedidili bisküvilerini, nescafeli suda çok yumuşatmadan ıslatıp ve kalıptaki kremanın üstüne diziyoruz.
Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak kremanın üstüne diziyoruz ve ince tabaka krema sürüyoruz.bu şekilde en 3 saat buzdolabında bekletip ters çeviriyoruz.üzerine isterseNiz süzgeçle kakao serpin isterseniz bitter çikolata rendeleyip serpin.
NOT:ters çevirmeden direk tepsinin içinden keserekte servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder