EL YAPIMI SU BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler:
3 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 kaşık limon suyu
Yarım su bardağı ılık su
Yarım kaşık tuz
1 çay kaşığı aktif kuru maya
yaklaşık 4 su bardağı un
2 normal yufka

İç malzemesi; (peynirli)
250g beyaz peynir
2 kaşık kıyılmış maydanoz
1 bardak sıvı yağ

İç malzemesi; (kıymalı)
250g kıyma
2 kaşık kıyılmış maydanoz
1 kaşık sıvı yağ
1 kaşık domates salçası
baharat
1 bardak sıvı yağ

Yapılışı:
Mayayı ılık suda ıslatın. Bütün malzemeleri karıştırarak hamur yapın. Elde edeceğiniz hamur yumuşak olacak ama elinize ya da kabın yüzeyine yapışmayacak. Hamuru nemli bir bezle kapatığ yarım saat kadar dinlendirin.
Hamuru 12 parçaya ayırın ve her bir parçayı yaklaşık 2-3 milim inceliğinde açıp bir örtünün üzerinde kurumaya bırakın. Yufkalar kenarlarından kıvrılmaya başladıklarında hazır demektir.
Yufkalar kururken geniş iki tencereyi suyla doldurun. Tencelerden birisinin içerisine tuz ekleyip kaynatın. Bir başka kapta peynir ile maydonuzu karıştırın. Eğer kıyma kullanacaksanız, kıymayı yağ ve domates salçası ile kavurun. Kıymayı ocaktan indirdikten sonra maydanozu ve baharatı ilave edin.
Böreği pişireceğiniz tepsiyi yağlayıp normal yufkayı serin. Kullanacağınız tepsi yaklaşık 35cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde olmalıdır. Eğer tepsinizin çapı daha küçükse daha derin bir tepsi de kullanabilirsiniz.
İlk açtığınız su böreği yufkasını kaynayan suya yerleştirin. 30 saniye hadar hamur yüzmeye başlayıncaya kadar hamuru kaynayan suda tutun. Ardından soğuk suya alın. Hamur soğuyunca suyunu süzüp hazırladığınız tepsiye yayın ve üzerinde 1.5-2 kaşık kadar sıvı yağı yayın. Bu işlemi yufkaların yarısına ulaşıncaya kadar devam edin.
6. yufkayı serdikten sonra yağ yerine kullanacağını dolgu malzemesini yayın. Kalan yufkaları da yukarıdaki işlemi tekrarlayarak bitirin.
En üste tekrar normal yufkayı serip üzerine yağ serpin. Önceden 200 ısıttığınız fırında her iki yüzeyi de kızaranakadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri