HAŞHAŞLI PUDİNGLİ PASTA
HAMURU İÇİN;
190 gr margarin
190 gr Tozşeker (1 su bardağı)
375 gr. Un (2,5 su bardağı)
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 fiske tuz.
ARA PUDİNG İÇİN;
2 paket Vanilyalı Puding
750 ml Süt (3 su bardağı)
200 gr haşhaş (4 yemek kaşığı)
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini yoğurun..
Büyük kelepçeli kalıbı yağlayın..
Hamurun 4/1 parçasını ayırın..
Ayırdığınız parçayı dondurucuya koyun, en son üzerine rendelenecek.
Geri kalan hamuru kenarlarını yükselterek yağlanmış kelepçeli kalıba yayın..
Diğer tarafta Süt, 2 paket Puding ve Haşhaşı karıştırn, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin..
Pişen muhallebiyi 5 dakika bekletip kalıba hamurun üzerine boşaltın..
Üzerine dondurucuya kaldırdığınız parçayı rendeleyin..
180 C de 40 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin..
Soğuduktan sonra servis edin..
Mutlaka soğumasını bekleyin pişerken içindeki muhallebi sıvılaşıyor, ama soğuyunca resimde gördüğünüz gibi sertleşiyor...Gerçekten tadına doyamadık..Yapılışı da çok kolay..İçindeki çıtır çıtır o haşhaş harika bir tat katıyor tatlıya..Herkesin beğeneceği harika bir lezzet..Ben misafirlerime yaptım bu pastayı bayıldılar..İsterseniz
üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz ama ben üzerine rendelenmiş o güzel hamur görüntüsü kalbolmasın diye koymadım..Yapanların şimdiden ellrine sağlık..Afiyet olsun..
Etiketler:
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder