YUFKA MANTI TARİFİ


Malzemeler:
3 yufka
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı süt
Tuz, Karabiber, Kimyon

Üzeri için:
Sarımsak
Yoğurt
15 gr tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Soğanı ince kıydıktan sonra yağ ilave edilmiş tencerede biraz kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, maydanoz (ince kıyılmış) kimyonu’da ilave edip hafif suyunu çekene kadar pişirin. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve üzerlerine süt ve yağ karışımını sürün. Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın. Yufkaları 2 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tereyağını eritip içine biber ve nane ekleyin. Servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ döküp servis yapın. Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri