Malzemeler :
3 su bardağı beyaz un
1.5 su bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
Yarım paket kabartmatozu
1 paket margarin
Hazırlanışı :
İlk önce oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini, unu,kabartma tozunu, nişastayı, pudra şekerini genişçe bir kaba koyup yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi denecek kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim.
Sonra istediğimiz boyutta ve şekilde hamurdan kopardığımız küçük parçaları elimizde yuvarlayıp, ister uzatarak simit gibi değil, küçüğü ve biraz genişçesi, ya da avucumuzun içinde yuvarlatarak tepsiye yerleştirelim. daha sonra bir çatalın yardımıyla boyuna çizip tırtıklı şekil verelim. 160 ile 170 dereceli fırında yine her zamanki fırınınızın derecesine bağlı pişirin.
Not : Kızarmamasına dikkat edin çünkü adı üzerinde beyaz un kurabiyesi beyaz kalması gerekiyor. Yoksa sertleşir yenmez. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri döküp soğuk iken servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder