1 paket margarin oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kakao (30gr)
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1 paket bitter çikolata (kare olanlardan)
Arjantin şekeri
Pasta simi
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kakao (30gr)
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1 paket bitter çikolata (kare olanlardan)
Arjantin şekeri
Pasta simi
Yapılışı:
önce pudra şekeri ve margarin yoğurulur daha sonra yumurta ve dıger malzemeler yoğurulur hamur 1 saat bekletilip merdaneyle açılır ve kalp şeklinde kalıplarla şekillendirilir.
150 derecede pişirilir. soğuduktan sonra benmari usulu eritilmiş çikolataya batırılıp süslemeleri yapılır. Çikolatanın kuruması için 5-6 saat bekletmek gerek.
Benmari:büyük bir tencere içine su eklenir kaynama noktasına getirilip altı kısılır. İçine daha küçük bir tencere konulur ve içine su temas ettirmeden eritilecek malzeme konulur.
önce pudra şekeri ve margarin yoğurulur daha sonra yumurta ve dıger malzemeler yoğurulur hamur 1 saat bekletilip merdaneyle açılır ve kalp şeklinde kalıplarla şekillendirilir.
150 derecede pişirilir. soğuduktan sonra benmari usulu eritilmiş çikolataya batırılıp süslemeleri yapılır. Çikolatanın kuruması için 5-6 saat bekletmek gerek.
Benmari:büyük bir tencere içine su eklenir kaynama noktasına getirilip altı kısılır. İçine daha küçük bir tencere konulur ve içine su temas ettirmeden eritilecek malzeme konulur.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder