BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardagı süt
Yarım cay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kasığı tuz
Aldığı kadar un
İçine:
4 soğan
250 gr kıyma
Kıyma ile soğan hafif kavrulur karabiber tuz eklenir.
Arasına sürmak için 1 kase sıvı yağ
Üzerine 1 yumurta sarısı.
Yapılışı :
Süt , tuz ve yağ karıştırılır, un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir. Limondan büyük yumaklar yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Hazırladığımız bu toplar un ile yufka kalınlıgında açılır. Üstüne 1,5 corba kaşığı sıvıyağ gezdirilir. Hazırladığımız içten kenarına eklenir rulo şeklinde sarılır tepsiye yuvarlak şekilde yerlestirilir. Diğer toplarda bu şekilde hazırlanır.
Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Afiyet Olsun...
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder