KESME POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler:
4 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 bardak el yakmayacak kadar sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
5 küp şeker
aldığı kadar un

iç malzeme:
harcını dilediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz.

Yapılışı:
hamuru yoğurun 1 saat mayalanması için bekletin. sonra hamuru ikiye bölün yağladığınız tepisinin içine hamurun bir parçasını koyun ve bastıra bastıra elinizle açın. tepsiyi kaplayacak şekilde açtığınızda harcınızı hamurun üstüne döşeyin. kalan hamuru da yağladığınız tezgahın üstünde açın ve harcın üstüne döşeyin. elinizle çekerek tepsinin üstünü kapatacak şekilde hamurunuzu yayın. üstüne 1 su bardağı yoğurtla 1 tane yumurtayı çırparak yayın. üstüçörek otu ve susamla süsleyip 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. börek gibi keserek servis edebilirsiniz. 


RESİMLİ TATLI TARİFLERİMİZ İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri