AY ÇÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 patates 125 gram margarin
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı (üzerine sürülecek)
İç malzeme için:
Yarım demet maydanoz
200 gram ufalanmış beyaz peynir
6 dilim dana jambon
2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin.
Unu hamur yoğurma kabına eleyin.
Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
İç malzeme için:
Maydanozu temizleyip kıyın.
Jambonu doğrayıp bir kaseye alın.
Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın.
Un serpilmiş tezgahın üzerine alın.
Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Ortasına (sosis kalınlığında) kenarlardan yarımşar santim boşluklar kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin.
Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın.
Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin.
Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, dilediğiniz malzemeden serpiştirin.
200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun…
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder