PASTAHANE TUZLUSU TARİFİ

Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım çay bardağı sirke
1 yumurta ( akı üzeri için)
1 çay bardağı çörekotu(arzuya göre)
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
Çörek otu,susam

Yapılışı:
Bütün malzemeyi iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.İsteğe bağlı içine çörekotu koyun.İçine koymazsanız üzerine serpebilirsiniz. İstediğiniz şekli verin. Yumurta akına ve arzuya göre çörek otu ve susama batırarak yada pul biber serperek yağlanmış tepsiye dizin, fırına verin.
Not: Bu kurabiyenin püf noktası pişirmesi.Pişti tamam dedikten sonra bir 10 dakika daha fırında tutun. İçinin kendine çekmesi ve ağızda dağılan bir kurabiye olması için. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri