Malzemeler:
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Sosu için,
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
50 gr. eritilmiş margarin
Yapılışı:
Muhallebi kısmı için gerekli olan malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Pişirme işleminiz tamamlandığında bu karışımı mikserle pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar karıştırın.Daha sonra borcama döküp biraz soğumasını bekleyin ve katılaşması için buzdolabına yerleştirin.
Sosu hazırlamak içinse, mutfak kabınıza gerekli tüm malzemeyi koyun ve mikserle iyice çırpın.Sosu hazırlarken pişirme işlemine gerek olmuyor.
Dolapta beklettiğiniz tatlınızın üzerine bu sosu dökün ve hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder