BAYRAK TATLI TARİFİ



Malzemeler:
1 kg süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
50gr margarin
1 çay bardağı frambuaz reçeli
1 su bardağı vişne suyu
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
hindistan cevizi(süslemek için)
1 paket krem şanti
3 paket çikilop(halley de olabilir)

Yapılışı:
Un ile yağ hafif kavrulur,süt ve şeker ilave edilerek ,çırpma teliyle çırpılarak muhallebisi pişirilir 5 dk. karıştırılarak biraz soğutulur ve toz krem şanti eklenir, 5 dk.çırpılır. Dikdörtgen servis tabağına çikiloplar dörde kesilerek yerleştirilir ve üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır. Ayrı bir tencerede vişne suyu nişasta, frambuaz reçeli orta ateşte karıştırılarak pişirilir. soğuyan muhallebinin üzerine dökülür..bir gece buzdolaabında bekletilir. servisten önce hindistan cevizi ile süslenir. üzerini bir şablon keserek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri