PATATES PÜRESİ TARİFİ

Malzemeler:
4 orta boy patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Tuz

Yapılışı:
Patateslerimizi su dolu bir tencerede haşlıyoruz. Normalde patates salatası yapmak için haşladığımızdan daha fazla haşlıyoruz ki kolay ezilebilsinler. Başarılı bir püre yapmak için mutlaka tüm malzemenin çok sıcak olması lazım ki birbirlerine iyice karışabilsinler. Soyulmuş patatesleri çatalla ezmeye başlıyoruz. Biraz ezdikten sonra içine tereyağı ve tuzunu ekliyoruz. Patateslerin sıcağı ile yağ hemen erimeye başlıyor.
Hiç pütür kalmayana kadar patatesleri eziyoruz
Patatesleri ezerken ocakta bir cezvede sütümüzü iyice ısıtıyoruz. Tamamını kullanmayabiliriz ya da bu süt yetmeyebilir. Bunu kıvam verirken anlayacağız.
Isınmış sütün önce üçte birini patatese ekliyoruz ve bir mikser yardımıyla çırpmaya başlıyoruz. Ne kıvamda bir püre istiyorsak onu elde edene kadar süt ekleyerek çırpıyoruz. Sütü her seferinde azar azar ekleyelim ki bir anda cıvık bir püremiz olmasın.
Püremiz hazır. İsterseniz böyle servis edin, isterseniz de bir cam fırın kabına alıp üzerine bol kaşar rendesi ile 200 derece fırında üzerini kızartın ve dilim dilim servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri