YUMUŞAK AÇMA TARİFİ


Malzemeler
2 yumurta beyazı ( sarılar üzerine )
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 pk yaş maya
5 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
7 veya 8 su bardağı un

İçi için 
125 gr tereyağ

Üzeri için
Susam veya çörek otu



Hazırlanışı
1 bardak ılık suda maya eritilir ve un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
Unuda azar azar kontrollü bir şekilde ilave edilerek yumuşak,ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamurun üzeri örtülür ve iki katına çıkana kadar mayalanması beklenir.
Mayalanan hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartılıp elle biraz açılır ve içine 1 çay kaşığı tereyağ konup kapatılır ve dikkatlice poğaça gibi yuvarlanır.Tekrar ılık bir yerde kabarana kadar mayalanmaya bırakılır.
Daha sonra bu hamurlar içindeki tereyağını dışarı taşırmadan iki ucundan tutulup uzatılır ve ters yönlere bükülür.Hamurunu bir ucu diğer ucunun üzerine gelecek şekilde yuvarlanır ve uçlar elle bastırılarak birbirine yapıştırılır.
Pişince çok kabardığı için aralıklı bir şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve tekrar kabarana kadar bekletilir.
Sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp susamları serpilir ve önceden ısınmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri