MALZEMELER:
5 yumurta
125 gr toz şeker
150 gr un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ veya süt
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Krema Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin:
1 poşet krem şanti
Süslemek için istediğiniz malzeme
YAPILIŞI:
Kremayı önceden hazırlayın. Margarin hariç tüm malzemeleri ocağa alın ve kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Soğutun. Margarini ekleyip mikserle iyice çırpın.
Yumurta ve şekeri en az 10 dk mikser ile iyice çırpın.
Sıvıyağ ya da sütü ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla hafif karıştırın. Yumurtaların sönmemesi çok önemli.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru boşaltın ve üzerini düzeltin.
150 dereceli fırında kurutmadan pişirin.
Fırından çıkınca ilk sıcaklığını almasını bekleyip nemli bir bez yada havlu yardımıyla, kağıdında ayırmadan rulo yapmaya başlayın. 2-3 dk dinlensin.
Ruloyu kağıdı çıkartarak açın, kremayı döküp düzeltin.
Tekrar rulo yapın. Üzerini 1 çay bardağı sütle çırptığınız krem şanti ile tamamen kapatın. Kremadan artarsa krem şanti ile çırpabailirsiniz.
İstediğiniz gibi süslediğiniz pastayı buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirip servis edin
Yarım kahve fincanı sıvıyağ veya süt
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Krema Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin:
1 poşet krem şanti
Süslemek için istediğiniz malzeme
YAPILIŞI:
Kremayı önceden hazırlayın. Margarin hariç tüm malzemeleri ocağa alın ve kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Soğutun. Margarini ekleyip mikserle iyice çırpın.
Yumurta ve şekeri en az 10 dk mikser ile iyice çırpın.
Sıvıyağ ya da sütü ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla hafif karıştırın. Yumurtaların sönmemesi çok önemli.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru boşaltın ve üzerini düzeltin.
150 dereceli fırında kurutmadan pişirin.
Fırından çıkınca ilk sıcaklığını almasını bekleyip nemli bir bez yada havlu yardımıyla, kağıdında ayırmadan rulo yapmaya başlayın. 2-3 dk dinlensin.
Ruloyu kağıdı çıkartarak açın, kremayı döküp düzeltin.
Tekrar rulo yapın. Üzerini 1 çay bardağı sütle çırptığınız krem şanti ile tamamen kapatın. Kremadan artarsa krem şanti ile çırpabailirsiniz.
İstediğiniz gibi süslediğiniz pastayı buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirip servis edin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder