MALZEMELER
Pandispanyası için:
• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı limon suyu
• Yarım çay bardağı sıcak su
ÇİKOLATALI KREMASI İÇİN:
• 300ml. krema (1,5 paket)
• 300gr bitter çikolata
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Kremayı pastayı pişirmeye başlamadan yaklaşık 2 saat önce hazırlayıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutuyoruz (Kaynama noktasına gelen kremanın içerisine küçük parçalara böldüğümüz çikolatayı ve tereyağını atarak ocağın altını kapatıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Mikser ile 5 dakika çırpıyoruz)
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:
•Pudra şekeri
İÇ KISMI İÇİN:
• Arzuya göre vişne,fıstık,muz yada çikolata parçaları
YAPILIŞI:
1. Fırını 180ºC’de ısıtıyoruz.
2. Fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yağlı kağıt seriyoruz.
3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte eliyoruz.
4. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
5. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
6. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
7. Çırpma işlemine devam ederken yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
8. Sırasıyla önce yumurta sarılarını sonra da elenmiş kuru karışımı spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
9. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dökerek yaklaşık 20-22 dakika pişiriyoruz.
10. Fırından çıkardığımız pasta kekini sıcakken uzun kenarından başlayacak şekilde rulo yapıyoruz.
11. Soğumaya yakın ruloyu açarak ganajı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde sürüyoruz.
12. Sardıktan sonra içte kalacak olan uzun kenarın başlangıç kısmına vişne, muz ya da çikolata parçalarını yerleştiriyoruz.
13. Rulo haline getirip süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.
14. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 4 yemek kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı limon suyu
• Yarım çay bardağı sıcak su
ÇİKOLATALI KREMASI İÇİN:
• 300ml. krema (1,5 paket)
• 300gr bitter çikolata
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Kremayı pastayı pişirmeye başlamadan yaklaşık 2 saat önce hazırlayıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutuyoruz (Kaynama noktasına gelen kremanın içerisine küçük parçalara böldüğümüz çikolatayı ve tereyağını atarak ocağın altını kapatıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Mikser ile 5 dakika çırpıyoruz)
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:
•Pudra şekeri
İÇ KISMI İÇİN:
• Arzuya göre vişne,fıstık,muz yada çikolata parçaları
YAPILIŞI:
1. Fırını 180ºC’de ısıtıyoruz.
2. Fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yağlı kağıt seriyoruz.
3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte eliyoruz.
4. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
5. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
6. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
7. Çırpma işlemine devam ederken yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz.
8. Sırasıyla önce yumurta sarılarını sonra da elenmiş kuru karışımı spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
9. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dökerek yaklaşık 20-22 dakika pişiriyoruz.
10. Fırından çıkardığımız pasta kekini sıcakken uzun kenarından başlayacak şekilde rulo yapıyoruz.
11. Soğumaya yakın ruloyu açarak ganajı her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde sürüyoruz.
12. Sardıktan sonra içte kalacak olan uzun kenarın başlangıç kısmına vişne, muz ya da çikolata parçalarını yerleştiriyoruz.
13. Rulo haline getirip süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştiriyoruz.
14. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder