Malzemeler
3 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
İçi İçin
Peynir ve maydanoz
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Tereyağ eritilerek su ile karıştırılır. Bir adet yufka serilerek üzerine sürülür.
- Yufkalar 8 eş parçaya kesilir geniş olan kısmına peynir ve maydanoz karışımından konarak sigara böreği sarar gibi (biraz daha gevşek) sarılır.
- Diğer yufkalarda bu şekil de yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilerek üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
- 170 derecede üstleri ve altları kızarana kadar pişmeye bırakılır.
- Afiyet olsun…
1 su bardağı su
İçi İçin
Peynir ve maydanoz
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Tereyağ eritilerek su ile karıştırılır. Bir adet yufka serilerek üzerine sürülür.
- Yufkalar 8 eş parçaya kesilir geniş olan kısmına peynir ve maydanoz karışımından konarak sigara böreği sarar gibi (biraz daha gevşek) sarılır.
- Diğer yufkalarda bu şekil de yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilerek üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
- 170 derecede üstleri ve altları kızarana kadar pişmeye bırakılır.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder