MALZEMELER
•1 su bardağı ılık süt
•1 su bardağı sıvı yağ
•1 su bardağı ılık su
•1 yumurta
•2 su bardağı nişasta
•2 yemek kaşığı şeker
•1 yemek kaşığı tuz
•2 tatlı kaşığı mahlep
•1 paket toz maya (instant)
•Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
•2 orta boy patates (haşlanıp ezilecek)
•1 orta boy kuru soğan
•Sıvıyağ,tuz
ÜZERİ İÇİN:
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 su bardağı su
•1 kase kadar susam
HAZIRLANIŞI:
•Sütü ve suyu ılık hale getirip mayayı içinde eritip üzerine şeker ve tuzu ilave edelim.Sırasıyla sıvıyağ, yumurta, elenmiş un, nişasta ve mahlepi ekleyip yoğuralım.Kıvamı kulak memesinden az cıvık kıvamında olmalı ama ele yapışmayacak. Hazırladığımız bu hamuru 1 saat kadar mayalanması için bekletelim.
•İç malzeme için patatesi haşlayıp ezelim.Soğanı küçük yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuralım. Soğanlar yumuşayınca ezilen patatese ekleyip biraz daha kavurmaya devam edelim,tuzunu ilave edip soğutalım. Hamurumuz mayalanıp kabarınca şekil vermeye başlayalım.Elimize mandalina büyüklüğünde hamur alalım ve oval olarak açalım.
•Hamuru açınca içine harç malzememizden, hamurun boyuna doğru koyalım ve kapatalım. Pekmeze suyu ilave edip sulandıralım ve bu pekmezli suyun içine oval hazırladığımız poğaçaları batırıp çıkaralım.Bol susama batıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Yarım saat kadarda fırın tepsisinde mayalandıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz..
•1 yumurta
•2 su bardağı nişasta
•2 yemek kaşığı şeker
•1 yemek kaşığı tuz
•2 tatlı kaşığı mahlep
•1 paket toz maya (instant)
•Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
•2 orta boy patates (haşlanıp ezilecek)
•1 orta boy kuru soğan
•Sıvıyağ,tuz
ÜZERİ İÇİN:
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 su bardağı su
•1 kase kadar susam
HAZIRLANIŞI:
•Sütü ve suyu ılık hale getirip mayayı içinde eritip üzerine şeker ve tuzu ilave edelim.Sırasıyla sıvıyağ, yumurta, elenmiş un, nişasta ve mahlepi ekleyip yoğuralım.Kıvamı kulak memesinden az cıvık kıvamında olmalı ama ele yapışmayacak. Hazırladığımız bu hamuru 1 saat kadar mayalanması için bekletelim.
•İç malzeme için patatesi haşlayıp ezelim.Soğanı küçük yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuralım. Soğanlar yumuşayınca ezilen patatese ekleyip biraz daha kavurmaya devam edelim,tuzunu ilave edip soğutalım. Hamurumuz mayalanıp kabarınca şekil vermeye başlayalım.Elimize mandalina büyüklüğünde hamur alalım ve oval olarak açalım.
•Hamuru açınca içine harç malzememizden, hamurun boyuna doğru koyalım ve kapatalım. Pekmeze suyu ilave edip sulandıralım ve bu pekmezli suyun içine oval hazırladığımız poğaçaları batırıp çıkaralım.Bol susama batıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Yarım saat kadarda fırın tepsisinde mayalandıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder