CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ


MALZEMELER

1lt. süt
1/2 p. yaş maya
2 k. şeker
tuz
1/2 b. sıvıyağ
aldığınca un
1/2 kg. iri çek. ceviz
yenibahar
yumurta sarısı

YAPILIŞI
Öncelikle mayamızı ılık suda eritelim (süt de olabilir) daha sonra unumuzu bir kaba koyalım ve ortasına

eritilmiş mayamızı ve şekeri koyarak üstünü unla örtelim ve 10 dk. mayanın köpürmesi için bekletelim.

Tuzumuzu da etrafına serpelim ve süt-yağ ilavesiyle aldığınca un ekleyelim. Kulak memesi kıvamına

gelinceye dek yoğuralım. Daha sonra üzerini örtelim ve Hamurumuzun mayalanması için bekletelim.

Hamurumuzun hacminin arttığını gördüğümüzde 2 bezeye ayıralım.

Yağladığımız tezgahımıza bezelerden birini koyalım ve ince açalım. Diğer tarafta cevizimiz ile

yenibaharımızı karıştıralım ve açtığımız hamura eşit bir şekilde yayalım. Malzememizi yaydıktan sonra

rulo yapalım ve 3-4 parmak kalınlığında dilimleyelim. 2.bezemizi de aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye

dizelim. Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve fırına verelim. Fırından çıktığı zaman üzerine

su serpip az tereyağı sürelim.

Afiyet Olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri