LİMONLU ÇİZKEK TARİFİ


Tabanı için:
1.5 paket kepekli bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı


Dolgu malzemeleri :
300 gr.labne peyniri
1.5 su bardağı süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım limon suyu ve bir limon kabuğu rendesi
Limon sosu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 limon suyu ve kabuğu
1 silme çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı vanilya


Limonlu çizkek’in yapılışı :
İlk olarak eritilmiş veya yumuşamış tereyağını ve robottan çektiğiniz bisküvileri karıştırıp, kelepçeli lakıbın dibine yayın ve iyice bastırın.
Karıştırma kabına labne ve süzme yoğurdu alıp mikserle hafifçe karıştırın.
Ardından yumurtaları teker teker kırıp karışıma yavaşça yedirin.
Limon kabuğu ve suyunuda ekleyip karıştırın.
En son un ve nişastayı ilave edin.
Kelepçeli kalıba bisküvi tabanının üzerine karışımı dökün.
Ben Jibek’ciğimin yöntemini tembellik edip uygulamadım Direk fırına koydum fakat yanına bir kase içinde sıcak su koydum.
165 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirdim.
Ortası hâlâ çok hafif sallanıyorken fırından aldım.
Benim çizkekin üzerinde çok hafif çatlamalar olmuştu. Bunu limon sosu ile kapattım.Kimse farketmedi
Limon sosunu hazırlamak için su,süt şeker,limon kabuğu,zerdeçal ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirdim.Ocaktan aldıktan sonra sosu ılıttım. İçine limon suyunu ve vanilyayı ekleyip karıştırdım.
Ilıyan çizkekin üstüne sosu da ılık olarak döktüm.
4-5 saat bekletip servis yapabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri