Malzemeler :
8 adet kırmızı biber
3 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1 adet domates
maydonoz
3 diş sarmısak
tuz
zeytinyağ
3 diş sarmısak
tuz
zeytinyağ
Yapılışı:
Patlıcan, kırmızı biber, sivri biber ve domatesi fırın tepsisine koyup 200-250 derecede közlüyelim. Közlenenleri fırından alıp bir kabın içerisine koyup üzerini streç filimle kapatıp biraz ılınmasını bekliyelim. Hepsinin kabuklarını soyalım. Yarım çay bardağı zeytinyağında dövdüğümüz sarmısağı soteleyip ince ince doğradığımız patlıcanı, sivri biberi ve domatesi ekleyip 2 dakika çevirdikten sonra tuzunu ve incecik kıydığımız maydonozu ekleyip altını kapatalım. Kırmızı biberleri ikiye bölüp çekirdeğini çıkaralım geniş tarafını patlıcan koyup saralım, maydonoz saplarını atmayıp sıcak suda 1 dakika tutup çıkaralım sardığımız biberleri bununla bağlıyalım (varsa taze soğanda kullanabilirsiniz). Hepsini servis tabağına dizip maydonozla süsleyelim…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder