Malzemeler :
250 gr. margarin
2 su bardagi irmik
2 su bardagi un
2 tane yumurta
2 yemek kasigi yogurt
1 tane kabartma tozu
1 paket vanilya
KAKAOLU HAMUR IÇIN 2 yemek kasigi süt
1 yemek kasigi kakao
ŞERBETI ICIN
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
2 dilim limon
YAPILISI :
* Serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin
* Hamuru yogurun civik olursa yarim
bardak daha un ve irmik ilave edin ve
yogurmaya devam edin
* Hamuru yarim saat dinlendirin ve ikiye bölün
* Yarisina sütü ve kakaoyu katip tekrar yogurun
* Ceviz büyüklügünde parcalar koparip
silindir seklinde yuvarlayin
* Bir kakaolu ve bir sade sekilde birbirine
burgu seklinde sarin
* Ister yuvarlak sekil verin isterseniz uzun birakin
* Yagli kagit serilmis tepsiye dizin ve 180 derecede pisirin
* Sicak tatliya soguk serbeti dökün üstüne baska
bir tepsi kapatin
* Arada sirada dikkatlice cevirip serbeti cekmesini saglayin
*** AFIYET OLSUN ****
1 tane kabartma tozu
1 paket vanilya
KAKAOLU HAMUR IÇIN 2 yemek kasigi süt
1 yemek kasigi kakao
ŞERBETI ICIN
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
2 dilim limon
YAPILISI :
* Serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin
* Hamuru yogurun civik olursa yarim
bardak daha un ve irmik ilave edin ve
yogurmaya devam edin
* Hamuru yarim saat dinlendirin ve ikiye bölün
* Yarisina sütü ve kakaoyu katip tekrar yogurun
* Ceviz büyüklügünde parcalar koparip
silindir seklinde yuvarlayin
* Bir kakaolu ve bir sade sekilde birbirine
burgu seklinde sarin
* Ister yuvarlak sekil verin isterseniz uzun birakin
* Yagli kagit serilmis tepsiye dizin ve 180 derecede pisirin
* Sicak tatliya soguk serbeti dökün üstüne baska
bir tepsi kapatin
* Arada sirada dikkatlice cevirip serbeti cekmesini saglayin
*** AFIYET OLSUN ****
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder